8 Redenen waarom de bioscoop de eventlocatie van de toekomst is

15 okt

8 Redenen waarom de bioscoop de eventlocatie van de toekomst is

Onlangs verschenen in EventBranche.nl:

Wie niet verder kijkt dan de neus lang is, zou kunnen denken: een bioscoop als locatie voor mijn evenement? Dat is toch popcorn en cola, een zaal en een scherm? Niet geschikt voor mijn zakelijke gasten, toch? Maar wie verder kijkt, ziet een locatie die in alles staat voor eventmarketing en live communicatie anno 2018. Luxe en comfortabele stoelen met de beste zichtlijnen, het immense scherm, de perfecte audio, de mogelijkheid van geur beleving, laserprojecties, verrassende catering creaties, podia en live communicatie zorgen ervoor dat gasten zich begeven in de meest comfortabele belevenis omgeving. Kortom: de bioscoop kon wel eens de eventlocatie van de toekomst worden. EventBranche Magazine nam een kijkje bij Pathé en de zeer gerichte stappen die de grootste bioscoopketen van Nederland maakt op het vlak van zakelijke evenementen. In gesprek met Roel Dekker, Manager Pathé Business, geeft hij 8 redenen waarom het bioscooptheater als eventlocatie aan populariteit zal winnen.

 

Plug & Play

Een van de grote voordelen van een bioscooptheater is dat alle zalen een groot projectiescherm en perfect geluid hebben. Ideaal als je je boodschap via een film-of presentatievertoning met impact wilt overbrengen. Mogelijk lijkt dit complex, maar Pathé stelt juist de eenvoud hierin voorop. Sprekers kunnen met hun laptop binnenlopen en direct hun presentatie naar het grote scherm doorzetten.

 

Comfort

Als je tijdens een evenement enkele uren gaat luisteren naar sprekers, is het prettig als je goed zit. De comfortabele stoelen in een bioscooptheater zijn ideaal hiervoor. Ontworpen voor de perfecte zichtlijn op het podium en het scherm. Doordat elke zaal geluidsdicht geïsoleerd is, zijn deze ruimtes ook zeer geschikt voor bijeenkomsten waar vertrouwelijke informatie gedeeld wordt. Goede klimaatbeheersing en veel daglicht in de foyers dragen bij aan een prettig verblijf.

 

Interactie & Beleving

Bioscoop is van oudsher de perfecte plek voor samen beleven. Pathe zet stevig in op het verhogen van de beleving voor gasten. Zo beschikken veel theaters over brede podia, lasershows, werp-microfoons en interactieve quiz en stem-modules. Uniek zijn de nieuwste 4DX zalen met onder andere bewegende stoelen, regen, wind, geur en sneeuw in de zalen.

 

Perfect beeld & geluid

De laatste jaren waren industriële, casco evenementlocaties een belangrijke trend. Deze eventlocaties bieden een verrassende omgeving, maar zijn vaak erg duur in de optelsom van alle kosten. Met name omdat veel voorzieningen, zoals audiovisuele middelen, extra ingehuurd moeten worden. In een bioscooptheater zijn deze voorzieningen al aanwezig en afgesteld op de beste beleving voor de gasten. Een eigen AV-team zorgt ervoor dat de techniek professioneel ondersteund wordt.

 

Live streaming

Wat (nog) weinig mensen weten is dat de Pathe bioscooptheaters beschikken over satelliet verbinding. Dit maakt het mogelijk om vanaf één plek ter wereld live beelden naar elk van de Pathé theaters in Nederland door te zetten. Ook live opnames tussen theaters of zalen is mogelijk. In toenemende mate maken (internationale) organisaties hiervan gebruik, om zo op hetzelfde moment hun boodschap in heel Nederland te kunnen delen met collega’s of relaties. Live streaming is ideaal voor (inter-)nationale productintroducties, CEO speeches en kickoff bijeenkomsten.

Zoveel meer dan rode theaterstoelen

Veel mensen associëren een bioscooptheater alleen met zalen vol rode stoelen in theateropstelling. Maar voor zakelijke evenementen heeft Pathé veel meer mogelijkheden. De theaters in Arnhem, Zwolle, Maastricht, Groningen, Breda, Den Haag en Amsterdam beschikken over comfortabele business lounges met eigen barren, garderobes, design meubilair en top catering. Pathé Utrecht Leidsche Rijn heeft op het dak een fantastische rooftop met 360 graden vrij zicht over Utrecht. Naast outdoor (film-) voorstellingen, BBQ’s, borrels en feesten is deze unieke plek zeer geschikt voor allerlei creatieve eventformats. In Pathé Ede kunnen de stoelen in de grootste zaal volledig omhoog gelift worden, waardoor een grote vlakke vloer ontstaat voor diners, awardshows, beurzen en feesten. Pathé Nijmegen is zeer geschikt voor grote evenementen door brede foyers en besloten lounges.

Alleen popcorn & cola? Think again …

Zakelijke gasten verwachten op het gebied van food en drinks uiteraard meer dan wat een bioscoopbezoeker in de shop koopt. Daarom werken we in onze theaters samen met geselecteerde lokale en landelijke catering partners. Hierdoor kunnen we voorzien in een breed culinair aanbod passend bij ieder evenement. Variërend van koffie arrangementen, lunches, borrels tot volwaardige diners. Uiteraard met een hoge mate van kwaliteit aan service en gastvrijheid.

 

Parallelle & roadshow events

Door toenemende glocalisatie en het belang van korte time-to-market, ziet Pathé groei in de vraag naar parallelle en ‘roadshow’ evenementen: één evenement dat in korte tijd op meerdere locaties moet plaatsvinden. Zo hebben ze recent voor de productintroductie van een nieuw parfum ruim 2.000 beauty consultants mogen verwelkomen in 10 Pathé theaters. En zo koos een groot telecombedrijf om met een tour langs 11 Pathé theaters om ondernemers in de regio bij te praten over de kansen van technologische ontwikkelingen voor hun bedrijf.

Met 28 Pathé theaters verspreid in Nederland is een groot voordeel dat de genodigden nooit ver hoeven te reizen en wel allemaal hetzelfde evenement ervaren. Opdrachtgevers waarderen dat ze met één contactpersoon vanuit Pathé efficiënt meerdere evenementen kunnen realiseren.

 

Write a Reply or Comment