Pathé is exclusief partner van de campagne ‘Met School Naar Fataal’

28 sep

Pathé is exclusief partner van de campagne ‘Met School Naar Fataal’

Bioscoopketen Pathé en filmproducent JSB Productions B.V. hebben vandaag, donderdag 20 september, in Pathé Leidsche Rijn Utrecht hun exclusieve samenwerking gelanceerd voor de campagne ‘Met School Naar Fataal’. Vanaf komend schooljaar vinden alle bioscoopvoorstellingen van de film Fataal in diverse Pathé bioscopen plaats en kunnen de leerlingen daarnaast in de klas de film On Demand bekijken via Pathé Thuis.

JSB Productions B.V. startte vorig jaar met de scholentour van Fataal en de film over zinloos geweld is inmiddels al door ruim 13.000 middelbare scholieren gezien. De vertoning van de film gaat gepaard met gesprekken van de scholieren met slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld. ‘Pathé vindt dat film een prominente rol moet krijgen binnen het onderwijs. Dat is dringend nodig en de doorstart van deze film is daar een prachtig voorbeeld van. Weinig films behandelen het thema ‘zinloos geweld’ zoals Fataal’, aldus Kyra Kuppens van Pathé.

Herlancering Fataal
De inzet van de jonge filmmakers Jesse Bleekemolen en Robin Aarts van Fataal bleef zeker niet onopgemerkt. Zo ontvingen ze afgelopen februari een brief van Minister Ferdinand Grapperhaus waarin hij nadrukkelijk zijn waardering uitsprak voor de film over zinloos geweld. De bewindsman prijst de jonge kracht achter de succesvolle campagnes.
Ook Pathé was onder de indruk van de debuutfilm van Bleekemolen. Kyra: ‘Jesse is als 16-jarig jongetje bij ons binnengekomen met het script van Fataal, we hebben altijd geloofd in zijn enthousiasme en dit heeft hij meermaals bij ons bewezen.
Gezien het doel van de campagne hebben we besloten exclusief partner te worden en het project binnen onze middelen volop te ondersteunen.’

Kracht van film
Pathé geeft aan in de kracht van film te geloven. ‘Zegt een foto meer dan 1.000 woorden, wat doet een film dan wel niet? Vooral voor jongeren, die dagelijks een tsunami van beelden binnenkrijgen. Pathé vindt daarom ook dat film een prominentere rol moet krijgen binnen het onderwijs. ‘Na het mede ondertekenen van een petitie vanuit het Netwerk Film Educatie kunnen we nu met trots zeggen dat ook onze regering het hier mee eens is, want sinds afgelopen dinsdag 18 september weten we dat er bijna een miljoen extra is gereserveerd voor filmeducatie! En of dit nou is het zelf maken van een film of het bekijken van films in de bioscoop, thuis of in de klas!

https://www.pathe.nl/
Website school@pathe.nl
Fataal: https://www.pathe.nl/metschoolnaarfataal

Write a Reply or Comment