IMAX is believing

Bied uw gasten de optimale filmbeleving met IMAX. In de IMAX-zalen van Pathé kijkt u geen film, u zit er middenin! IMAX biedt u het absolute summum aan beeldformaat, geluid en digitale kwaliteit. Een scherm van maar liefst 22x14 meter, scherp tot op de laatste pixel en maar liefst 12.000 Watt aan de helderste surround sound creëren een overweldigende climax voor al uw zintuigen. De IMAX zalen vindt u in Pathé ArenA Amsterdam, Pathé Arnhem, Pathé Eindhoven, Pathé Schouwburgplein Rotterdam, Pathé Spui Den Haag en Pathé Tilburg.

Meer dan 700 miljoen mensen over de wereld zijn betoverd door de kracht en schoonheid van The IMAX Experience. Pathé Business biedt u de mogelijkheid om samen met uw gasten IMAX Experience te beleven. Wilt u graag een evenement op maat, dan bespreken wij graag met u uw wensen. Hieronder treft u een tweetal mogelijkheden.

1. Besloten filmvoorstelling

Een gehele IMAX filmzaal exclusief voor u en uw gasten op een datum en tijdstip dat het u goed uitkomt. Rondom de filmvoorstelling heeft u diverse mogelijkheden voor een ontvangst voor of na de film in de foyer.

2. Groepsreservering

Iedere gezelschapsgrootte is bij Pathé van harte welkom. U kunt met uw gezelschap aansluiten bij de reguliere programmering van IMAX. Wij reserveren dan graag de beste plaatsen voor u. Een IMAX ticket is te reserveren vanaf €13,- per persoon. Uiteraard kunt u dit uitbreiden met diverse drinks & bites.

Verwacht

IMAX films zijn het gehele jaar te bezoeken. De volgende films worden onder andere in IMAX verwacht.

 • Deadpool 2

  Deadpool 2
 • Solo: A Star Wars Story

  Solo: A Star Wars Story
 • Jurassic World Night

  Jurassic World Night
 • Jurassic World: Fallen Kingdom

  Jurassic World: Fallen Kingdom
 • Incredibles 2 (Originele versie)

  Incredibles 2 (Originele versie)

Ervaar IMAX bij Pathé

IMAX Technologie

De technologie maakt 'The IMAX experience' zo uniek en overweldigend. Bij IMAX zie je supergrote beelden van opvallende helderheid. Het geluid is zo imposant en indringend dat je het kunt voelen. De gigantische projectieschermen zijn uniek en zelfs de zaal is speciaal voor IMAX ontworpen. Alle toegepaste technologie is state of the art. En zo werkt het...

 

IMAX-projectoren

IMAX digital duo-projectoren zijn de krachtigste ter wereld. De meeste bioscoopzalen zijn slechts uitgerust met één projector, maar een IMAX-zaal heeft er twee, die samen een perfect beeld op het scherm toveren. De lampen in de projectoren zijn samen dan ook dubbel zo sterk als bij normale projectoren. Dit geeft een veel helderder beeld, wat vooral bij 3D-films uiterst belangrijk is. IMAX-films zijn digitale films, met meer detail en sprankelender kleuren dan vroeger met de ouderwetse filmrollen mogelijk was. Bovendien is IMAX digitale technologisch een stuk geavanceerder dan andere digital projectiesystemen. Zo heeft het veel meer pixels waardoor het beeld scherper is. Ook wordt bij elke voorstelling volautomatisch gecontroleerd of de projectie nog wel voor 100% optimaal is en wordt deze zo nodig gecorrigeerd.

 

IMAX-3D

De twee IMAX 3D-projectoren projecteren gelijktijdig twee beelden, één voor elk oog, op een speciaal zilverkleurig IMAX 3D-scherm. Iedereen in het publiek moet een IMAX 3D-bril dragen, die ervoor zorgt dat het rechterbeeld wordt opgevangen door het rechteroog en het linkerbeeld door het linkeroog. Doordat deze beelden iets verschillen, vormen zij dan samen de illusie van een 3D-ervaring. IMAX-bioscopen gebruiken gespecialiseerde 3D-brillen, met gepolariseerde lenzen die de beelden voor het linker- en het rechteroog scheiden. De grote mate van detail van IMAX-beelden in combinatie met de unieke IMAX 3D-projectietechnologie zorgen voor de uitzonderlijke scherpte en helderheid.

IMAX-zaalontwerp

Het speciale ontwerp van IMAX-bioscopen zorgen ervoor dat het publiek zich deel voelt van wat er op het scherm gebeurt. Het IMAX 3D-scherm, dat voorzien is van een laag hoogwaardige metaalhoudende verf, heeft een lichte kromming, wat het gevoel dat men 'in de film zit' versterkt. De beelden worden ondersteund door het speciaal ontworpen meerkanaals geluidssysteem van IMAX, dat garant staat voor voortreffelijke helderheid en kwaliteit en zo zorgt voor maximale impact.


IMAX-geluid en projectieschermen

In een gewone bioscoop wordt meestal een 5.1 surround sound-systeem gebruikt. IMAX heeft naast de subwoofer echter 5 aparte geluidskanalen, waardoor specifieke geluiden nauwkeurig op bepaalde plekken in de zaal ten gehore kunnen worden gebracht. Hierdoor ontstaat de meest realistische en levensechte geluidservaring die je nu met de modernste digitale technieken kunt bereiken. Om het effect van het geluidssysteem te vervolmaken, zijn de enorme IMAX-projectieschermen geperforeerd. Duizenden kleine gaatjes laten het kristalheldere geluid ongehinderd en onvervormd door. Het grootse effect van het IMAX-scherm wordt nog veel effectiever, doordat het scherm dichter bij het publiek is geplaatst. In combinatie met de speciale, gepatenteerde zaalopbouw van IMAX wordt een beeldoppervlak bereikt dat 20 tot wel 230% groter is dan in een gewone bioscoopzaal.

Of neem direct telefonisch contact met ons via 020-5751751